Αρχική Μέλη Μέλη ΔΕΠ Λεόντιος Ι. Χατζηλεοντιάδης, Καθηγητής
Λεόντιος Ι. Χατζηλεοντιάδης, Καθηγητής
Μέλη ΔΕΠ

Διεύθυνση: Πολυτεχνική Σχολή, Κτίριο Δ, 6ος όροφος, Γραφείο 3

Τηλέφωνο: 2310996340

Fax: 2310996312

E-mail: leontios (at) auth.gr


Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Λεόντιος Ι. Χατζηλεοντιάδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1966. Απέκτησε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1989 και το διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών το 1997, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το Δεκέμβριο το 1999, έγινε μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΑΠΘ), όπου κατέχει θέση Καθηγητή. Εργάζεται στη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής τεχνολογίας, πάνω στους αναπνευστικούς ήχους, τους καρδιακούς ήχους, τους εντερικούς ήχους, τη συμπίεση δεδομένων ηλεκτροκαρδιογραφήματος, την ανάλυση σεισμικών σημάτων και στον εντοπισμό ρωγμών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη στατιστική ανώτερης τάξης, τις aplha-stable κατανομές, τα zero-crossings ανώτερης τάξης, τα κυματίδια, την πολυφασματική ανάλυση, τα μορφοκλάσματα, τη νευρο-ασαφή μοντελοποίηση για ιατρικές, κινητές εφαρμογές και εφαρμογές ψηφιακής επξεργασίας σήματος.

Ο Δρ. Χατζηλεοντιάδης είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), της Εταιρείας Στατιστικής Ανώτερης Τάξης, του Διεθνή Συλλόγου Αναπνευστικών Ήχων (International Lung Sounds Association), και του American College of Chest Physicians. Έχει λάβει το δεύτερο βραβείο στο Διαγωνισμό Καλύτερης Εργασίας στα πλαίσια του 9ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Ασθενειών του Θώρακα '97 (Θεσσαλονίκη). Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας (Whitaker Foundation) στα πλαίσια του Συνεδρίου EMBS '97 του IEEE (Σικάγο, ΗΠΑ) και υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας (στη μνήμη του Dick Poortvliet) στα πλαίσια του συνεδρίου MEDICON '98 (Λεμεσός, Κύπρος). Τέλος, έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Νέου Ερευνητή στο 24ο Διεθνές Συνέδριο Αναπνευστικών Ήχων '99 (Μαγδεμβούργο, Γερμανία). Το 2004, 2005 και 2007 οργάνωσε και συμβούλευσε τρεις πενταμελείς φοιτητικές ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την τρίτη, δεύτερη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, Σάο Πάολο, Βραζιλία (2004)/Γιοκοχάμα, Ιαπωνία (2005)/ Σεούλ, Κορέα (2007). Τα projects περιελάμβαναν λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία για άτομα με αναπηρία.

Επιπλέον, ο Δρ. Χατζηλεοντιάδης κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Μουσική Σύνθεση από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Ηνωμένο Βασίλειο, 2004) και είναι Καθηγητής Σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.Full CV (Ελληνικά) | Full CV (English)