Αρχική Μέλη Μέλη ΔΕΠ Σταύρος Μ. Πανάς, Καθηγητής
Σταύρος Μ. Πανάς, Καθηγητής
Μέλη ΔΕΠ

Διεύθυνση: Πολυτεχνική Σχολή, Κτίριο Δ, 6ος όροφος, Γραφείο 3

Τηλέφωνο: 2310996303

Fax: 2310996312

E-mail: spanas (at) auth.gr


Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Σταύρος Μ. Πανάς γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1946. Απέκτησε το δίπλωμα Φυσικού το 1971 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το μεταπτυχιακό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1974 από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα (ΗΠΑ) και το διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1983 από το ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα δινορεύματα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, την επεξεργασία σήματος και τις εφαρμογές στην βιοϊατρική τεχνολογία και την επεξεργασία σεισμικών σημάτων.

Είναι μέλος του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΑΠΘ) από το 1976, όπου και κατέχει θέση Καθηγητή. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και διεθνή συνέδρια. Την τρέχουσα περίοδο είναι διευθυντής της Μονάδας Επξεργασίας Σήματος & Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών. Ο Καθ. Πανάς έχει επίσης διατλέσει Αντιπρύτανης του ΑΠΘ την περίοδο 2007-2010 και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ από το 1993 έως το 1997.

Ο Καθ. Πανάς είναι πρώην μέλος του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) και πρώην μέλος, εκ μέρους του ΟΤΕ, του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Σπουδών και Έρευνας στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική των Νοτιοανατολικών Ευρωπαϊκών χωρών (INA S.A.). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφορικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Εργασίας (RISU) στα πλαίσια του προγράμματος IRISI (Inter-Regional Information Society Initiative), μέλος της ομάδας εργασίας στην περιοχή της Τηλεργασίας του IRISI της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της διακρατικής ομάδας των έξι περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Τηλεργασίας. Επιπλέον, ο Καθ. Πανάς είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοιχτού Πολυτεχνείου (ΑΠΘ).Full CV (Ελληνικά) | Full CV (English)