Αρχική Μέλη Μέλη ΔΕΠ Γεώργιος Δ. Σεργιάδης, Καθηγητής
Γεώργιος Δ. Σεργιάδης, Καθηγητής
Μέλη ΔΕΠ

Διεύθυνση: Πολυτεχνική Σχολή, Κτίριο Δ, 6ος όροφος, Γραφείο 25

Τηλέφωνο: 2310996314

Fax: 2310996312

E-mail: sergiadi (at) auth.gr


Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Γεώργιος Δ. Σεργιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Απέκτησε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1978 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από την Εθνική Ανώτατη Σχόλη Τηλεπικοινωνιών του Παρισιού (Γαλλία) το 1982.

Εργάστηκε για την εταιρεία Thomson CsF (Παρίσι, Γαλλία) μέχρι το 1985, όπου και συμμετείχε στην ανάπτυξη του Γαλλικού Μαγνητικού Τομογράφου. Από το 1985 είναι μέλος του ΑΠΘ, όπου και διδάσκει Τηλεπικοινωνίες και Βιοϊατρική Τεχνολογία ως Καθηγητής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών για τρία χρόνια. Την περίοδο 2004-2005, ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο Εργαστήριο Πολυμέσων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT, Cambridge, ΗΠΑ). Συμμετείχε στην ανάπτυξη του Ελληνικού συστήματος μετασχηματισμού κειμένου σε λόγο ('Αίσοπος') και στο σχεδιασμό των κινητών επικοινωνιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, 2004. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ασαφή επξεργασία εικόνας και τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες.

Ο Δρ. Σεργίαδης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ), μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), μέλος της Εταιρείας Μαγνητικού Συντονισμού στην Ιατρική, της Ευρωπαϊκης Εταιρείας Μαγνητικού Συντονισμού στην Ιατρική, της Εταιρείας Μηχανικών στην Ιατρική και Βιολογία και μέλος της εργασιακής ομάδας του Soft Computing in Image Processing.Full CV (Ελληνικά) | Full CV (English)